Θεατρικό Δρώμενο: «ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ»

theatre

Στις 17/5/12, ημέρα Πέμπτη, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Ζωντανή σύνδεση».

Το θεατρικό δρώμενο ήταν αποτέλεσμα του δημιουργικού ταξιδιού που έκανε η ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα:  «Η κατανόηση του εαυτού και του άλλου μέσα από ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες.

theatro2

Η ομάδα του προγράμματος πραγματοποίησε 20 δίωρες συναντήσεις τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με στόχους την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, της φαντασίας και την ανάπτυξη της ατομικής και συλλογικής  έκφρασης.

Διερευνώντας τις δυνατότητες της ομαδικής επικοινωνίας και συνεργασίας η ομάδα κατάφερε να συγγράψει, να σκηνοθετήσει και να παρουσιάσει το έργο «Ζωντανή Σύνδεση»  με αφορμή το παραμύθι του Τζ. Ροντάρι «Περιπέτεια με την τηλεόραση». Μέσα από τη δημιουργική επεξεργασία της κεντρικής ιδέας του παραμυθιού προέκυψαν ρόλοι, διάλογοι, τραγούδι, μουσική, κοστούμια, σκηνικά και τελικά μια πρωτότυπη θεατρική σύνθεση.

Τα μέλη της ομάδας εμπνεύστηκαν από την επικαιρότητα και τα θέματα που τους απασχόλησαν κατά την ομαδική διεργασία.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν:

Οι μαθήτριες της Β' Γυμνασίου

Κάγκα Μαρίλη, Καρανικόλα Κλεονίκη, Κομίνη Ιωάννα, Κονδύλη Ματίνα, Κριμιτζά Δήμητρα, Λούζη Νικόλ, Μάζη Μυρτώ, Μπότση Χλόη, Μυλωνοπούλου Ξένια, Παπασταύρου Ζαμπέτα, Πετροπούλου Φίλια, Ρίκα Άντα, Στάγια Κατιάννα, Στρίγγου Ντορίτα.

Και οι καθηγήτριες:

Αποστολοπούλου Αγγελική, Κοτσοβού Χρυσούλα, Κούκη Αγγελική.

Η αφίσα της παράστασης

afisa